Brošure, flajeri, plakati

STANJE, KVALITET I PLODNOST POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA NA TERITORIJI OPŠTINE BAČKA TOPOLA U 2017 GODINI

Jan
16

STANJE,  KVALITET  I  PLODNOST POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA  NA TERITORIJI  OPŠTINE BAČKA TOPOLA U 2017 GODINI

Objavio dragank pročitaj više

ORGANSKE FARME U VOJVODINI

Jan
10

Brošura „Organske farme u Vojvodini” je namenjena svima onima koji organsku proizvodnju vide kao svoj put u bolje sutra sa ciljem da ukaže na trenutno stanje u ovoj oblasti na području Vojvodine. Vojvodina raspolaže velikim prirodnim potencijalom za organsku proizvodnju, a pre nekoliko godina sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu izašli su i prvi inženjeri smera Organska poljoprivreda, a potom i inženjeri Ekološke poljoprivrede na Univerzitetu „Educons”.

Objavio sandak pročitaj više

Muža kod krava

Dec
13

MUŽA KOD KRAVA

 

Mleko se stvara u epitelnim ćelijama alveola. Kada je ispunjena mlekom alveola približno iznosi 0,1 do 0,3 mm u prečniku, što znači da se u kubnom santimetru nalazi više od 100.000 alveola. Pod prirodnim uslovima sekrecija mleka se pospešuje aktom sisanja, što dovodi do izlučivanja oksitocina, i stimulacije kontrakcija mioepitela. Ovakva reakcija može da nastane i pri pranju ili masaži vimena pre muže, pri zvuku mašine za mužu, pojavi teleta.

Objavio nikolas pročitaj više

Setva Strnina I deo

Okt
23

Nešto više o setvi strnina možete pročitati OVDE.

Objavio branislavo pročitaj više

Osnovne preporuke u setvi ozime pšenice 2017/18

Okt
02

Vreme je za setvu ozime pšenice. Pored odabira sorte za Vaše parcele i rejon neophodno je obaviti izbor i količine mineralnih đubriva, za osnovno đubrenje, izbor preduseva, sistem osnovne obrade, količine semena.

Obratititi pažnju na dubinu setve. Rok za setvu je od 5 oktobra pa do kraja meseca.

Najbolji predusevi su soja i suncokret. Kukuruz je dobar preduseva, ali pažnju posvetiti rasporedu žetvenih ostataka i usitnjenosti istih.

U dokumentu koji prati objavu sve navedeno je detaljnije opisano.

Objavio bogdang pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Brošure, flajeri, plakati