Manifestacije

PSS Zrenjanin: Prvi Sajam poljoprivrede u Jaši Tomić

Okt
03

U mestu Jaša Tomić u Srednjebanatskom okrugu, organizovan je tokom vikenda prvi Sajam poljoprivrede.

Ova manifestacija  ima za cilj da u malim seoskim zajednicama promoviše poljoprivredu i razvoj sela.

Sajam je otvorio Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević.

Na sajmu su se predstavili brojni izlagači poljoprivrednih proizvoda i mehanizacije, udruženja žena sa svojim rukotvorinama, stari zanati.

Organizovana je izložba etno radova i  fotografija i takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Objavio ivanav pročitaj više

Manifestacija posvećena kukuruzu - Debeljača

Sep
25

U subotu 23.09.2017, sa početkom u 14 časova otvorena je manifestacija "Kukrurz dragulj ravnice" u organizaciji Aktiva žena "Bulka" iz Debeljače.

Manifestacija se održavala u sali Doma kulture "Jožef Atila" i okupila je pored domaćina (Aktiv žena "Bulka") i udruženja žena: MMMK Debeljača, Kovačica, Padina, Skorenovac, Uzdin i Crepaja. Na štandovima udruženja sve je bilo posvećeno kukuruzu. Pored proizvoda od kukuruznog zrna tu su bile i rukotvorine od kukuruza i motivi na ručnim radovima posvećeni kukuruzu. Za najlepši, proglašen je štand "VARROCSKA" iz Skorenovca.

Objavio bogdang pročitaj više
Objavio rankovv pročitaj više

PSS Zrenjanin-Održana II izložba stoke na Poljofestu u Novom Bečeju

Avg
31

U subotu 26.08.2017. u Novom Bečeju održana je II Izložba stoke u okviru manifestacije "Gospojinski dani" i "Poljofest".

Ovog puta su se organizatori potrudili da bude prikazana stoka svih vrsta i rasa koja se gaji na teritoriji opštine Novi Bečej, tako da su bila izložena goveda, ovce, koze, svinje, a "Udruženje odgajivača ukrasne živine,golubova i sitnih životinja SO Novi Bečej" prikazalo je prelepe i egzotične primerke golubova i živine njihovih članova.

Objavio gordanaa pročitaj više

PSS Zrenjanin - Održana V izložba goveda i ovaca u Orlovatu

Avg
31

Kao i prethodnih godina tradicija sela Orlovat je održavanje manifestacije "Dani Uroša Predića". Manifestacija je počela 17.06.2017., plovidbom po Tamišu, a trajaće do 7.12.2017.(160 godina od slikarevog rođenja), kad će biti otkrivena bista Uroša Predića ispred škole u slikarevom rodnom mestu. Ova manifestacija se održava po 12.put, a u okviru nje uvek na Preobraženje 19.08. i peta izložba stoke.

Objavio gordanaa pročitaj više

PSS - Vrbas , Održan dan polja jesenjih kultura

Avg
30

U PSS Vrbasu je 29.08. na oglednom polju u Zmajevu održan tradicionalni Dan polja jeenjih kultura. Oko 150 poljoprivrednih proizvođača , kolega agronoma, predstavnika semenskih i hemijskih kuća , predstavnika medija,  obišli su i pogledali demonstracione oglede kukuruza  ( 59 hibrida), soje ( 34 sorete) , suncokreta ( 26)  i šećerne repe (19 sorti). Posetioci su mogli da se upoznaju i sa rezultatima brojnih mikroogleda, kako sortnih tako i pesticidnih.

Objavio katarinar pročitaj više

PSS Bačka Topola - Održan Dan polja jesenjih kultura

Avg
25

PSS Bačka Topola 25.08.2017. na svom oglednom polju na putu Krivaja - Gornja Rogatica održao je tradicionalni Dan polja jesenjih useva - kukuruz, suncokret, soja, sirak. Ovu manifestaciju svojim prisustvom su uveličali: Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, predstavnici Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, predstavnici raznih semenskih i hemijskih kuća, kolege sa okolnih poljoprivrednih imanja i proizvođači.

Objavio martab pročitaj više
Objavio milank pročitaj više
Objavio rankovv pročitaj više

ŽETVENI DAN u Novom Bečeju

Jun
28

Žetveni dan 2017. godine

 

U organizaciji Zadružnog Saveza Vojvodine, ZZ "Bečej" Bečej, ZZ " Vranjevo" Novi Bečej i Privredne komore Vojvodine 27.06.2017. godine održan je ŽETVENI DAN 2017. godne u Novom Bečeju na parcelama ZZ " Vranjevo".

Objavio rajacicz pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Manifestacije