Manifestacije

PSS Sombor- Dan polja Dunav soja

Jun
17

Dan polja Dunav soje održan je u Somboru ,14.06.2018.god. sa početkom u 11 časova. Tema dana polja : proizvodnja održive soje, 140 godina proizvodnje soje u Evropi, Srbija kao lider u proizvodnji soje, rast površina pod sojom i tehnologija proizvodnje, domaće visokokvalitetne sorte, Sombor, kao glavno semenarsko-proizvodno područje u Podunavskom regionu.
Uvodnu reč imali su:
1. Marko Rovčanin - pomoćnik pokrajinskog sekretara
2.Branislav Jevremov - direktor Agri Business Partner Sombor
3. Marija Kalentić - direktorka Dunav soja

Objavio jelenap pročitaj više

PSS Zrenjanin-Održan Dan polja Srednjeg Banata

Jun
15

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin održala je Dan polja strnih žita Srednjeg Banata 13.06.2018. god. na oglednoj parceli u Lukićevu.Skup su otvorili direktor PSS Zrenjanin Kristina Salapura, gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić i načelnica srednjebanatskog okruga Snežana Vučurević i pozdravili prisutne goste.

Objavio rajacicz pročitaj više

PSS Sombor- Dan polja strnih žita i ogleda iz zaštite bilja

Maj
30

Dana, 25.05.2018. god. sa početkom u 10h PSS Sombor organizovao je“ Dan polja strnih žita i ogleda iz zaštite bilja“. Ovom skupu prisustvovali su poljoprivredni proizvođači, predstavnici  Grada Sombora, medija, semenskih i hemijskih kuća  kao i gosti sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije.

Objavio smiljkam pročitaj više

Održani Dani ovčarstva -Kumane 2018

Maj
25

U subotu 19.05.2018. su po treći put održani Dani ovčarstva u Kumanu. Pored održane izložbe ovaca manifestaciju je upotpunilo takmičenje u šišanju ovaca,pečenju jaganjaca,kuvanju ovčijeg paprikaša i činganju.Činganje je stara igra čobana a sastoji se u tome da takmičari uz pomoć palica moraju baciti drvenu pločicu - čingu,te je pobednik onaj ko je najdalje baci.

Objavio gordanaa pročitaj više

PSS KIKINDA. DAN POLJA STRNIH ŽITA I HERBICIDNIH OGLEDA

Maj
22

U utorak 05.06.2018. godine održaće se Dan polja strnih žita i herbicidnih ogleda prema programu koji se nalazi u prilogu.

Objavio mirjanat pročitaj više

PSS Bačka Topola - 52 DAN POLJA STRNIH ŽITA I 20 DAN POLJA STOČNOG GRAŠKA

Maj
11

PSS Bačka Topola 30.05.2018. sa početkom u 11 časova na oglednom polju organizuje 52. DAN POLJA STRNIH ŽITA I 20. DAN POLJA STOČNOG GRAŠKA. 

Lokacija: put između Krivaje i Gornje Rogatice.

Svi zainteresovani su dobro došli!

Objavio martab pročitaj više

Održana XXII Regionalna izložba goveda i ovaca u Tomaševcu

Maj
04

У суботу, 28.04.2018.одржана је изложба говеда и оваца у Томашевцу. Изложбу је отворио помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић, који је истакао значај традиционалних манифестација на селу, те је град Зрењанин ову изложбу и финансијски подржао. Истовремено је позвао пољопривреднике да предложе идеје градској влади за подстицаје у пољопривреди.

Objavio gordanaa pročitaj više

PSS Zrenjanin: Prvi Sajam poljoprivrede u Jaši Tomić

Okt
03

U mestu Jaša Tomić u Srednjebanatskom okrugu, organizovan je tokom vikenda prvi Sajam poljoprivrede.

Ova manifestacija  ima za cilj da u malim seoskim zajednicama promoviše poljoprivredu i razvoj sela.

Sajam je otvorio Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević.

Na sajmu su se predstavili brojni izlagači poljoprivrednih proizvoda i mehanizacije, udruženja žena sa svojim rukotvorinama, stari zanati.

Organizovana je izložba etno radova i  fotografija i takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Objavio ivanav pročitaj više

Manifestacija posvećena kukuruzu - Debeljača

Sep
25

U subotu 23.09.2017, sa početkom u 14 časova otvorena je manifestacija "Kukrurz dragulj ravnice" u organizaciji Aktiva žena "Bulka" iz Debeljače.

Manifestacija se održavala u sali Doma kulture "Jožef Atila" i okupila je pored domaćina (Aktiv žena "Bulka") i udruženja žena: MMMK Debeljača, Kovačica, Padina, Skorenovac, Uzdin i Crepaja. Na štandovima udruženja sve je bilo posvećeno kukuruzu. Pored proizvoda od kukuruznog zrna tu su bile i rukotvorine od kukuruza i motivi na ručnim radovima posvećeni kukuruzu. Za najlepši, proglašen je štand "VARROCSKA" iz Skorenovca.

Objavio bogdang pročitaj više
Objavio rankovv pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Manifestacije