Štetočine

PSS Vrbas- održana radionica u Ravnom Selu

Okt
19

16.10. u Ravnom Selu održana je radionica-obuka na temu Bezbedna primena pesticida, na partnerskom gazdinstvu, predavači savetodavci Katarina Radonić i Vladimir Rankov

Objavio katarinar pročitaj više

PSS Sombor - ZAŠTITA SALATE U PLASTENICIMA

Sep
30

 

Savetodavac: Mirjana Zorić

 

Objavio zoranb pročitaj više

PSS Sombor - ULJANA REPICA-buvači (Phyllotretasp.)irepičinalisnaosa (Athaliarosae)

Sep
21

SAVETODAVAC: Mirjana Zorić

 

Uljana repica je ozima kultura, kod koje se vegetacija deli na dva perioda: letnje-jesenski i prolećni period. Setva i prve faze razvoja uljane repice (formiranje lisne rozete) odvijaju se u letnjo-jesenskom periodu, zatim sledi period jarovizacije tokom zime i nastavak rasta i razvoja u proleće.

U toku razvoja uljane repice mogu se javiti specifične bolesti i štetočine, i samo pravovremenim delovanjem može se sprečiti nastajanje štete zbog oštećenja.

Objavio zoranb pročitaj više
Objavio katarinar pročitaj više

PSS Sombor- Akcija prikupljanja ambalažnog otpada

Sep
21

Grad Sombor u saradnji sa PSS Sombor doo Sombor i SECP-om organizovao akciju prikupljanja ambalažnog otpada na području grada Sombora. Sakupljanje ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja organizovano je u periodu od 14-.09.-21.09.2020.god.

Objavio jelenap pročitaj više

Pss Sremska Mitrovica Repičina lisna osa - Athalia colibri

Sep
18

REPIČINA  LISNA OSA – ATHALIA COLIBRI

 

 

Spada u najvažnije štetočine uljane repice, i  u pojedinim godinama nanosi joj velike štete ,tako što pojede list i može izazvati golobrst. Osim uljane repice njeni  domaćini su i rotkva, kupus, slačica i neke vrste korova  iz  familije krstašica.

Objavio mirjanatm pročitaj više

Virus mozaika soje

Sep
15

Na pojedinim parcelama pod sojom u Somborskoj opštini,tokom vegetacije, registrovan je Virus mozaika soje (Soyabean mosaic virus, SMV), uglavnom na parcelama koje se graniče sa površinama pod strninama. Ovo oboljenje se najčešće javlja na soji. Simptomi koje ovaj virus izaziva zavise pre svega od genotipa soje, virusa, uslova sredina i faze razvoja biljke. Početni simptomi su u vidu prosvetljenja duž lisnih nerava na mladom lišću. Sa razvojem bolesti hloroza zahvata sve veću lisnu površinu i lišće postaje svetlije.

Objavio jelenap pročitaj više
Objavio goricak pročitaj više

PSS Zrenjanin : Radionica sa poljoprivrednim proizvodjacima u Zrenjaninu

Jul
03

Savetodavac PSS Zrenjanin Tatjana Mironović je dana 29.06.2020.. godine  od 09.00-09.30 h, održala Radionicu sa poljoprivrednim proizvođačima u Zrenjaninu ( kooperanti Carska bašta doo ) na 2 teme : 

Objavio tatjanam pročitaj više

Pss Sremska Mitrovica Kukuruzni plamenac - Ostrinia nubilalis

Jul
02

KUKURUZNI PLAMENAC  - OSTRINIA NUBILALIS

Objavio mirjanatm pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Štetočine