Bolesti

PSS Sombor-Održana predavanja u Somboru

Sep
30

Dana. 27.09.2020.god. održana su predavanja u Edukativnom centru PSS Sombor-a. Predavanja, koja su počela u 10h, održali su Zoran Boca sa temom " Mere IPARD programa, Jelena Perenčević sa temom " Bezbedna primena pesticida" i Smiljka Mojsović sa temom " Uticaj poplava i mere popravke poljopr.zemljišta". Na tim predavanjima je prisustvovalo 32 poljoprivredna proizvođača.

Objavio smiljkam pročitaj više

PSS Sombor - ZAŠTITA SALATE U PLASTENICIMA

Sep
30

 

Savetodavac: Mirjana Zorić

 

Objavio zoranb pročitaj više

PSS Sombor- Akcija prikupljanja ambalažnog otpada

Sep
21

Grad Sombor u saradnji sa PSS Sombor doo Sombor i SECP-om organizovao akciju prikupljanja ambalažnog otpada na području grada Sombora. Sakupljanje ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja organizovano je u periodu od 14-.09.-21.09.2020.god.

Objavio jelenap pročitaj više

Virus mozaika soje

Sep
15

Na pojedinim parcelama pod sojom u Somborskoj opštini,tokom vegetacije, registrovan je Virus mozaika soje (Soyabean mosaic virus, SMV), uglavnom na parcelama koje se graniče sa površinama pod strninama. Ovo oboljenje se najčešće javlja na soji. Simptomi koje ovaj virus izaziva zavise pre svega od genotipa soje, virusa, uslova sredina i faze razvoja biljke. Početni simptomi su u vidu prosvetljenja duž lisnih nerava na mladom lišću. Sa razvojem bolesti hloroza zahvata sve veću lisnu površinu i lišće postaje svetlije.

Objavio jelenap pročitaj više

PSS Vrbas - održana radionica u Kuli

Sep
15

Savetodavac Katarina Radonić održala je predavanje na temu Zaštita semena, na parceli partnerskog gazdinstva, u Kuli 10.09.

Objavio katarinar pročitaj više

PSS Vrbas - održana radionica u Kucuri

Jul
23

Savetodavac Katarina Radonić održala je 22.07. radionicu u Kucuri, tema Virusi na paprici

Objavio katarinar pročitaj više

PSS Vrbas - održano predavanje u Kucuri

Jul
10

Savetodavac Katarina Radonić održala je predavanje na odabranom gazdinstvu, tema Zaštita paprike, početak u 8 časova.

Objavio katarinar pročitaj više

PSS Zrenjanin : Radionica sa poljoprivrednim proizvodjacima u Zrenjaninu

Jul
03

Savetodavac PSS Zrenjanin Tatjana Mironović je dana 29.06.2020.. godine  od 09.00-09.30 h, održala Radionicu sa poljoprivrednim proizvođačima u Zrenjaninu ( kooperanti Carska bašta doo ) na 2 teme : 

Objavio tatjanam pročitaj više

PSS Zrenjanin : Radionica sa poljoprivrednim proizvodjacima u selu Torak

Jun
26

Savetodavac PSS Zrenjanin Tatjana Mironović je dana 26.06.2020.. godine  od 09.15-10.00 h, održala Radionicu sa poljoprivrednim proizvođačima u selu Torak ( PG PG Viorel Gereu ) na 2 teme : 

Objavio tatjanam pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Bolesti