Agroekonomija

ОБУКЕ ЗА КОРИСНИКЕ ИПАРД ПОДСТИЦАЈА-50 ЧАСОВА Sticky

Apr
05

ОБУКЕ ЗА КОРИСНИКЕ ИПАРД ПОДСТИЦАЈА

КОМЕ ЈЕ НАМЕЊЕНА ОБУКА

Сви корисници ИПАРД подстицаја за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, у оквиру ИПАРД програма за Републику Србију, за период 2014-2020. година, уз захтев за одобравање пројеката прилагаће документацију којом потврђују поседовање искуства, односно знање у области пољопривреде.

Objavio zorica pročitaj više

PSS Subotica:IKT u poljoprivredi

Mart
28

Svedoci smo takozvane „big data revolucije“, u kojoj smo preplavljeni podacima koje neprestano generišu Internet svega, sateliti i razne druge senzorske platforme – bespilotne letelice, stanice za monitoring, mobilni telefoni… Povrh toga, milijarde ljudi svakodnevno kreiraju nove informacije pomoću raznih sistema ili postavljaju slike i video-snimke na internet. Kako novi podaci brzo pristižu, postoji velika potreba za njihovom sistematizacijom i izvlačenjem korisnih informacija.

Objavio anicam pročitaj više

PSS Subotica: Podnošenje zahteva za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 1 marta do 30 aprila 2019 godine

Mart
28

Od 1 marta 2019 godine počelo je  podnošenje zahteva za ostvarivanje osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji. Prema aktuelnom Pravilniku o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahtev se podnosi jedanput godišnje, u priodu od 1. marta do 30. aprila područnoj Upravi za Trezor Ministarstva finansija.

Objavio anicam pročitaj više

Grad Subotica subvencioniše kamatu za kredite za poljoprivredna gazdinstva

Mart
19

JAVNI POZIV registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima zainteresovanim za podnošenje zahteva za kratkoročne kredite za nabavku obrtnih sredstava, uz učešće Grada Subotice u sufinansiranju dela kamate

Gradonačelnik Grada Subotice raspisao je 28.02.2019.godine javni poziv registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima zainteresovanim za podnošenje zahteva za kratkoročne kredite za nabavku obrtnih sredstava, uz učešće Grada u sufinansiranju dela kamate. Krediti će se odobravati na period od 12 meseci.

Objavio anicam pročitaj više

PSS Subotica:Radionica za vinare i vinogradare

Mart
14

U petak 8 marta 2019.godine savetodavci PSS Subotica Anica Marcikić i Nikola Ostrogonac održali su radionicu na Otvorenom Univerzitetu Subotica za vinare vinogradare sa početkom u 11 časova.

Teme radionice su bile aktuelni podsticaji u poljoprivredi,aktuelnosti iz zaštite u voćarstvu i vinogradarstvu, a koleginica Hajnalka Bognar Pastor govorila je o Scaphoideus titanus vektoru fitoplazme FD ( Flavescence doree ) u vinovoj lozi.

Radionici je prisustvovalo 7 proizvođača

Anica Marcikić
savetodavac
PSS Subotica

Objavio anicam pročitaj više

PSS Kikinda: Održano predavanje u Kikindi

Mart
07

U sredu 06.03. sa početkom u 11 h održano je predavanje za poljoprivredne proizvodjače u sali PSS Kikinda. 

Teme su bile vezane za Obnovu registracije u 2019. i aktuelim podsticajima za poljoprivrednu proizvodnju i pčelarstvo, a predavanje je održala savetodavac Mirjana Tomić.

Objavio mirjanat pročitaj više

PSS SENTA: Predavanje u Senti

Mart
07

Dana 06.03.2019. godine u prostorijama PSS Senta, savetodavac Ana prijović održala je predavanje iz oblasti agroekonomije sa temom: ''Poljoprivrednici i sistem poreza na dodatu vrednost'' i ''Aktuelni pravilnici MPŠV i konkursi pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu''. Predavanju je prisustvovalo 16 proizvođača. 

Objavio anap pročitaj više

Pss Sremska Mitrovica Održana predavanja u Bešenovu

Mart
07

Dana 27.2.2019.god. savetodavci Pss Sremska Mitrovica su održali predavanja u Bešenovu, sa temama iz oblasti zaštite bilja, vinogradarstva, ratarstva i agroekonomije. Prisutno je bilo 17 poljoprivrednih proizvođača.

Objavio mirjanatm pročitaj više

PSS SENTA: Predavanje u Tornjošu

Mart
05

Dana 01.03.2019. godine od 10.00 h u Tornjošu u prostorijama udruženja održano je predavanje sa temom: ''Aktuelni pravilnici MPŠV, i PDV za poljoprivrednike'' - Ana Prijović. Predavanju je pristvovalo 11 proizvođača.

Objavio anap pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Agroekonomija