Registrovano gazdinstvo i penziono osiguranje?

Zdravo, Od 2005. imam registrovano profitabilno gazdinstvo i ja sam nosioc gazdinstva. Nisam zaposlen i socijalno osiguranje uplacujem preko zemlje. Porez je uredno placen.Da li tim placanjem socijalnog placam i penziono osiguranje? Da li postojo mogucnost da sam registrovan nosioc aktivnog domacinstva da placam socijalno a da sa time ne placam penziono osiguranje? Da li mogu dodatno da se zaposlim kod privatnika i da mi privatnik uplacuje socijalno i penziono? I sta je potrebo da se uradi i kod kojih sluzbi da bi bio u mogucnosti da radim kod privatnika sa svim cistim papirima? Ako pocnem da radim kod privatnika i ako se placanjem socijalno placa penziono osiguranje, da li postoji nesto kao upisivanje poljoprivrednog staza za zadnje 3 godine? Ja sam pre 2005. radio kao trgovac i imam uredno uplacivano penziono osiguranje. Vrlo bih vam bio zahvalan ako bi mi neko odgovorio na nedoumice ili ako bi me uputio kojim sluzbama da se obratim.

Plaćanjem socijalnog ne uplaćujete i penziono, ako želite da plaćate i penziono osiguranje morate otići u PIO fond i prijaviti se za penziono osiguranje.
Ako želite da budete profesionalno poljoprivredno gazdinstvo koje će ostvarivati pravo na 12000 subvencije po hektaru i 12000 po grlu stoke morate da plaćate poljoprivredno osiguranje, a ne radničko što zanači da ako se zaposlite kod privatnika onda niste profesionalno poljoprivredno gazdinstvo.
Ako želite da počnete sa plaćanjem poljoprivrednog osiguranja obratite se PIO fondu.

Objavio mirjanat

Hvala na odgovoru. Moj otac je ostvario prava na penziju preko posla. Da li gazdinstvo moze da bude registrovano na njega i da ostane aktivno a da on nastavi da prima svoju penziju?

Objavio Ziva

Da li se uplaćivanje zdravstvenog osiguranja može odvojiti od poljoprivrednog PIO, i da li bi kao takav nosilac gazdinstva mogao da konkurišem za premije?
Ili se mora sve zajedno uplaćivati?

Objavio milijasevicb

Zivo, gazdinstvo možete registrovati na Vašeg oca i ono će i dalje biti aktivno, samo neće imati pravo na subvencije po hektaru i po grlu stoke jer je Uredbom propisano da te subvencije mogu ostvariti samo poljoprivrednici koji plaćaju poljoprivredno penziono i socijalno osiguranje i poljoprivredni penzioneri.

Objavio mirjanat

Što se tiče osiguranja - kod nas u PIO fondu smo dobili informaciju da ako plaćate penziono preko poljoprivrede morate plaćati i socijalno po istom osnovu.

Objavio mirjanat

Hvala Vam na jasnim i preciznim odgovorima.

Objavio Ziva

Moj sin je redovan student Ekonomskog fakulteta na budzetu. Interesuje nas koliko je potrebno da poseduje zemlje u vlasništvu da bi se mogao registrovati kao nosioc poljoprivrednog gazdinstva? Kao redovan student ima socijalno osiguranje preko mene (majke) koja sam zaposlena.Da li postoji mogucnost da osnuje poljoprivredno gazdinstvo a time da uplacuje i poljoprivredno penziono a da mu socijalno osiguranje ostane postojece preko mene? Da li bi mu to remetilo status redovnog studenta na fakultetu i kome da se obratimo po tom pitanju?

Objavio verica_64

kolko zemlja treba da ima minimalno da moze da prijavim za PIO kao zemljoradnik?torok@catv.adanet.rs

Objavio torok

koliko zemlja treba da imam minimalno da moze da prijavim za PIO kao zemljoradnik?torok@catv.adanet.rs

Objavio torok

koliko zemlja treba da imam minimalno da moze da prijavim za PIO kao zemljoradnik?torok@catv.adanet.rs

Objavio torok

ĐžÑĐ¸Đ³ÑƒÑ€Đ°Đ½Đ¸Ñ†Đ¸ Đ¿Đ¾Ñ™Đ¾Đ¿Ñ€Đ¸Đ²Ñ€ĐµĐ´Đ½Đ¸Ñ†Đ¸ су/Ñ‡Đ»Đ°Đ½ 13. Đ—Đ°ĐºĐ¾Đ½Đ° Đ¾ Đ¿ĐµĐ½Đ·Đ¸Đ¾Đ½Đ¾ Đ¸Đ½Đ²Đ°Đ»Đ¸Đ´ÑĐºĐ¾Đ¼ Đ¾ÑĐ¸Đ³ÑƒÑ€Đ°ÑšÑƒ/
1. Đ»Đ¸Ñ†Đ° Đ·Đ° ĐºĐ¾jĐ° ÑĐµ, Đ¿Ñ€ĐµĐ¼Đ° Đ·Đ°ĐºĐ¾Đ½Ñƒ, ÑĐ¼Đ°Ñ‚Ñ€Đ° Đ´Đ° ÑĐµ Đ±Đ°Đ²Đµ Đ¿Đ¾Ñ™Đ¾Đ¿Ñ€Đ¸Đ²Ñ€ĐµĐ´Đ¾Đ¼ (Đ¿Đ¾Ñ™Đ¾Đ¿Ñ€Đ¸Đ²Ñ€ĐµĐ´Đ½Đ¸Ñ†Đ¸, Ñ‡Đ»Đ°Đ½Đ¾Đ²Đ¸ Đ´Đ¾Đ¼Đ°Ñ›Đ¸Đ½ÑÑ‚Đ²Đ° Đ¿Đ¾Ñ™Đ¾Đ¿Ñ€Đ¸Đ²Ñ€ĐµĐ´Đ½Đ¸ĐºĐ° и Ñ‡Đ»Đ°Đ½Đ¾Đ²Đ¸ Đ¼ĐµÑˆĐ¾Đ²Đ¸Ñ‚Đ¾Đ³ Đ´Đ¾Đ¼Đ°Ñ›Đ¸Đ½ÑÑ‚Đ²Đ°), Đ°ĐºĐ¾ Đ½Đ¸ÑÑƒ Đ¾ÑĐ¸Đ³ÑƒÑ€Đ°Đ½Đ¸Ñ†Đ¸ Đ·Đ°Đ¿Đ¾ÑĐ»ĐµĐ½Đ¸, Đ¾ÑĐ¸Đ³ÑƒÑ€Đ°Đ½Đ¸Ñ†Đ¸ ÑĐ°Đ¼Đ¾ÑÑ‚Đ°Đ»Đ½Đ¸Ñ… Đ´ĐµĐ»Đ°Ñ‚Đ½Đ¾ÑÑ‚Đ¸, ĐºĐ¾Ñ€Đ¸ÑĐ½Đ¸Ñ†Đ¸ Đ¿ĐµĐ½Đ·Đ¸jĐ° и Đ½Đ° ÑˆĐºĐ¾Đ»Đ¾Đ²Đ°ÑšÑƒ;
2. Đ´Đ¾Đ¼Đ°Ñ›Đ¸Đ½ÑÑ‚Đ²Đ¾Đ¼, у ÑĐ¼Đ¸ÑĐ»Ñƒ ÑÑ‚Đ°Đ²Đ° 1. Đ¾Đ²Đ¾Đ³ Ñ‡Đ»Đ°Đ½Đ°, ÑĐ¼Đ°Ñ‚Ñ€Đ° ÑĐµ Đ·Đ°jĐµĐ´Đ½Đ¸Ñ†Đ° Đ¶Đ¸Đ²Đ¾Ñ‚Đ°, Đ¿Ñ€Đ¸Đ²Ñ€ĐµÑ’Đ¸Đ²Đ°ÑšĐ° и Ñ‚Ñ€Đ¾ÑˆĐµÑšĐ° Đ¿Ñ€Đ¸Ñ…Đ¾Đ´Đ° Đ¾ÑÑ‚Đ²Đ°Ñ€ĐµĐ½Đ¸Ñ… Ñ€Đ°Đ´Đ¾Đ¼ ÑšĐµĐ½Đ¸Ñ… Ñ‡Đ»Đ°Đ½Đ¾Đ²Đ°, без Đ¾Đ±Đ·Đ¸Ñ€Đ° Đ½Đ° ÑÑ€Đ¾Đ´ÑÑ‚Đ²Đ¾;
3. Đ¾Đ±Đ°Đ²ĐµĐ·Đ½Đ¾ jе Đ¾ÑĐ¸Đ³ÑƒÑ€Đ°Đ½ Đ½Đ¾ÑĐ¸Đ»Đ°Ñ† Đ¿Đ¾Ñ™Đ¾Đ¿Ñ€Đ¸Đ²Ñ€ĐµĐ´Đ½Đ¾Đ³ Đ´Đ¾Đ¼Đ°Ñ›Đ¸Đ½ÑÑ‚Đ²Đ°, Đ¾Đ´Đ½Đ¾ÑĐ½Đ¾ Đ½Đ°jĐ¼Đ°ÑšĐµ jĐµĐ´Đ°Đ½ Ñ‡Đ»Đ°Đ½ Đ´Đ¾Đ¼Đ°Ñ›Đ¸Đ½ÑÑ‚Đ²Đ°, Đ´Đ¾Đº ÑĐµ Đ¾ÑÑ‚Đ°Đ»Đ¸ Ñ‡Đ»Đ°Đ½Đ¾Đ²Đ¸ Đ´Đ¾Đ¼Đ°Ñ›Đ¸Đ½ÑÑ‚Đ²Đ° Đ¼Đ¾Đ³Ñƒ Đ¾ÑĐ¸Đ³ÑƒÑ€Đ°Ñ‚Đ¸, Đ¿Đ¾Đ´ ÑƒÑĐ»Đ¾Đ²Đ¸Đ¼Đ° Đ¿Ñ€Đ¾Đ¿Đ¸ÑĐ°Đ½Đ¸Đ¼ Đ—Đ°ĐºĐ¾Đ½Đ¾Đ¼ Đ¾ Đ¿ĐµĐ½Đ·Đ¸jÑĐºĐ¾Đ¼ и Đ¸Đ½Đ²Đ°Đ»Đ¸Đ´ÑĐºĐ¾Đ¼ Đ¾ÑĐ¸Đ³ÑƒÑ€Đ°ÑšÑƒ

Objavio mirjanat