Voćarstvo i vinogradarstvo

PSS institut Tamiš, održana radionica u Banatskom Brestovcu

Jun
28

Dana 28.6.2016. godine u Banatskom Brestovcu u periodu od 9-10 h, na gazdinstvu Bogdana Minića održana je radionica sa temom "Nega i ishrana voćarskih i vinogradarskih zasada nakon pojave grada”. Cilj radionice je bio da poljoprivredni proizvođači steknu znanje o tome kako da najbolji način neguju svoje zasade nakon pojave grada, čime se podstiče njihova brža obnova i postizanje adekvatnih prinosa u narednom periodu.

Savetodavac mr Dragan Ljubomirović

Objavio draganlju pročitaj više

PSS Ruma- Poseta Slovenaca iz Novog Mesta

Jun
28

Delegacija Poljoprivredne i šumarske komore iz Slovenije prilikom posete Srbiji boravila je i u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Rumi.

Objavio sandak pročitaj više

PSS INSTITUT TAMIŠ, ODRŽANA RADIONICA U KAČAREVU

Jun
27

U ponedeljak 27.6.2016. godine u periodu od 9 do 10 h održana je radionica na poljoprivrednom gazdinstvu Ilije Nestorovskog na temu "Nega i ishrana voćarskih i vinogradarskih zasada nakon pojave grada". Cilj radionice je bio da se poljoprivrednim proizvođačima pokažu najbolje mere nege voćarskih odnosno vinogradarskih zasada nakon pojave grada jačeg intenziteta, čime se ubrzava njihova obnova tj. regeneracija.

Savetodavac mr Dragan Ljubomirović

Objavio draganlju pročitaj više

PSS Ruma-radionica "Zelena rezidba vinove loze"

Jun
21

U petak, 17.06.2016. u Stejanovcima,  od 11 do 12 časova, kod proizvođača u vinogradu je  održana praktična radionica "Zelena rezidba vinove loze"

Objavio lazark pročitaj više

PSS Sombor-Održan dan polja trešnje

Jun
17

PSS Sombor je u četvrtak 16.06.2016. godine organizovala Dan polja trešnje, na oglednom zasadu PSS Sombor u Karavukovu, koji je podignut 2012. godine sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. Ovoj manifestaciji prisustvovali su brojni gosti, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, predstavnici brojnih medija, kompanija iz oblasti poljoprivrede, a pre svega voćarstva, kolege iz ostalih stručnih službi, kao i najveći broj poljoprivrednih proizvođača, voćara iz ovog dela Vojvodine.

Objavio smiljkam pročitaj više

PSS Ruma-"Nega zasada jagode posle berbe"

Jun
17

U sredu, 15.06.2016., kod proizvođača u Malim Radincima, je održana praktična radionica "Nega zasada jagoda posle berbe".

Objavio sandak pročitaj više

Berba višanja

Jun
16

 

 

Objavio dragans pročitaj više

PSS institut Tamiš, održana radionica u Dolovu

Jun
14

Dana 14.6.2016. godine u Dolovu u periodu od 18-19 h, na gazdinstvu Slavka Dangubića održana je radionica sa temom "Izračunavanje potrebnih količina đubriva u vinogradima na osnovu hemijske analize zemljišta”. Radionica je imala za cilj da poljoprivredni proizvođači steknu znanje o tome kako da na osnovu hemijske analize zemljišta izračunaju neophodne količine hraniva odnosno đubriva koje će uneti u zemljište čime pospešuju uspešnu proizvodnju grožđa namenjenog preradi u vino.

Savetodavac, mr Dragan Ljubomirović

Objavio draganlju pročitaj više

PSS Ruma-radionica "Ručno proređivanje plodova jabuke"

Jun
13

U četvrtak, 09.06.2016. od 09. do 10. časova u oglednom zasadu  jabuke " PSS Ruma" je održana praktična radionica " Ručno proređivanje plodova jabuke"

Ručno proređivanje nakon junskog opadanja se vrši da bi kvalitet ploda bio bolji, da bi se uklonili blizanci, odnosno spojeni  ili zakržljali plodovi.

Objavio lazark pročitaj više

PSS institut Tamiš, održana radionica u Ilandži

Jun
13

Dana 13.6.2016. godine u Ilandži u periodu od 8-9 h, na gazdinstvu Aleksandra Stanojeva održana je radionica sa temom "Izračunavanje potrebnih količina đubriva u vinogradima na osnovu hemijske analize zemljišta”. Radionica je imala za cilj da poljoprivredni proizvođači steknu znanje o tome kako da na osnovu hemijske analize zemljišta izračunaju neophodne količine hraniva odnosno đubriva koje će uneti u zemljište čime pospešuju uspešnu proizvodnju grožđa namenjenog preradi u vino.

Savetodavac, mr Dragan Ljubomirović

Objavio draganlju pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Voćarstvo i vinogradarstvo