Voćarstvo i vinogradarstvo

Objavio zorica pročitaj više
Objavio zorica pročitaj više

Zelena prognoza: "Proizvodnja vina"

Dec
30

Zelena prognoza: "Proizvodnja vina" - Video RTV Vojvodina

Objavio zorica pročitaj više
Objavio lazark pročitaj više

PSS Sombor - Tribina o kontroli plodnosti zemljišta i upotrebi mineralnih đubriva

Dec
17

U utorak, 16.12.2014. godine u Edukativnom centru za poljoprivrednike u Somboru održana je tribina u saradnji sa PSS Somborom i Victoria Logistic sa temom o važnosti uzorkovanja i kontroli plodnosti zemljišta kako agrohemijske analize zemljišta tako i  o N-min metode kao i o značaju i pravilnoj  primeni mineralnih đubriva.

Objavio smiljkam pročitaj više

PSS Sombor - Osiguranje useva i plodova

Dec
09

U želji da sačuvaju i osiguraju svoj mukotrpni rad mnogi proizvođači se odlučuju na ugovaranje osiguranja useva i plodova. To je svakako dobar izbor, ali kao i sa svim drugim vrstama ugovora i u ovom slučaju je potrebno obratiti pažnju na ugovorne odredbe i dobro se upoznati sa uslovima osiguranja kompanije sa kojom se zaključuje osiguranje.

Stoga je značajno upoznati se sa određenim terminima koji su zastupljeni u osiguranju i naravno u daljem tekstu sa obavezama i pravima i osiguranika i osiguravača (osiguravajuće kompanije).

Objavio zoranb pročitaj više

Kako se sadnice štite od divljači?

Nov
26

Tokom godine na terenu zečevi su pravili štetu na ratarskim i povrtarskim usevima u značajnom obimu. Divlje životinje od jeseni, pa sve do proleća mogu napraviti značajne štete, kako u mladim tako i u starim zasadima voćaka. Zečevi prave štetu hraneći se korom voćki (tako što gule koru sa debla i grana i oštećuju cvetne pupoljke), dok se srne hrane jednogodišnjim letorastima koje mogu oštetiti do osnove.  Štetu čine i srndaći koji češući rogove gule koru sa voćki, a često i lome sadnice.

Objavio goricak pročitaj više
Objavio zorica pročitaj više
Objavio goricak pročitaj više
Objavio zorica pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Voćarstvo i vinogradarstvo