Voćarstvo i vinogradarstvo

Objavio zorica pročitaj više

Čišćenje skladišta pre unošenja novog proizvoda

Okt
09

Skladištenje i čuvanje poljoprivrednih proizvoda nakon ubiranja plodova sa proizvodnih parcela nije jednostavan i lak posao. Ako tom poslu pristupimo kvalitetno i na vreme nećemo imati problem da sačuvamo plodove tokom perioda čuvanja. Uskladištene proizvode napadaju brojne vrste insekata, nekoliko vrsta grinja, glodari i ptice. Najznačajniji od svih su insekti.

Podsećamo poljoprivredne proizvođače o preventivnim osnovnim merama zaštite uskladištenih proizvoda odnosno šta treba da urade pre unošenja nove robe u skladište:

Objavio zivankas pročitaj više
Objavio vsabolč pročitaj više

Horgoš - 25. Berbanski dani

Okt
02

Manifestacija „Berbanski dani“, kojom se proslavlja završetak radova u voćnjacima i vinogradima, 26. septembra 2014. održana je 25. put u Horgošu.

Objavio natasaa pročitaj više
Objavio branislavo pročitaj više
Objavio katarinar pročitaj više
Objavio zorica pročitaj više

PSS Sombor - Radionica za GAIA metod

Sep
08

Od 09.09.2014. do 11.09.2014. u Edukativnom centru PSS Sombor biće organizovana radionica za GAIA metod u obradi podataka u vezi sa izvođenjem DUS testova. Obuku će održati eksperti iz Francuskog GEVES - (Variety and Seed Study and Control Group). 

Obuci će prisustvovati predstavnici Odseka za priznavanje sorti Ministarstva poljoprivrede, Instituta za voćarstvo iz Čačka, Poljoprivrednog fakulteta Novi sad - departman za vinogradarstvo i PSS Sombor.

Objavio zoranb pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Voćarstvo i vinogradarstvo